Sunday, October 13, 2013

Ruhrgebiet (02.10)

Tere!

Pole väga väga ammu kirjutanud, et siis lühidal ja paljude piltidega, kus käisin ja mida nägin.

Hetkel on mul siis vaheaeg, mis algas juba 2.oktoobril. Külastasime sellist kohta nagu Ruhrgebiet või siis "Ruhr regioon". Asub jõgede Rhine, Ruhr, Emscher ja Lippe ääres. On üks suurimas tööstus regioone Euroopas. Ruhr on ka Saksmaa jalgpalli ja töö sünnikoht. Kunagi oli see regioon tuntud kivisöe, terase ja õlu järgi. Nüüd aga on see paik kujunenud rohkem teaduse, tehnoloogia ja teenindus sektoriks. Isegi teatritel ja muuseumidel on koht olemas. Koht on väga silmapaistev kõigile külalistele, seda pärandit nimetatakse "Töö katedraaliks". Nüüd on koht kasutusel rohkem mälestuste, avastuste ja seikluste jaoks.

Väike kokkuvõte sellest, mida kõrval olev pilt öelda tahab inglise keeles. Kõike ei tõlkinud, sest kisub väga ekskurisooniliseks, kes soovib võib lugeda ;)

Põhjus, miks mu host-isa tahtis sinna minna oli see, et hetkel on sealses ühe hoones kunstnik Christo näitus + üks praegune kunstiteos. Kunstiteos on muuseas ~95m kõrge ja ~30m lai. Christo kasutab enda väljendamiseks riiet ning peamiselt katab ta kunsti eesmärgil näiteks teatuid hooneid. Siin on mõned pildid tema näitusest:




Minu jaoks oli see kõige ilusam
Kuna praegune töö asub siseruumis, oli natuke keeruline seda pildile saada. Õnneks leidsin ühe pildi ajast, kui kunstiteos valmis:


 Ja siin on mida mina nägin hoone teisel korrusel ülesvaadates (P.S huvitav asi, me saime minna kunstieose sisse ning seal istuda ning vaadata. Väga eriline just ei olnud, suur valge ruum, pehmed istumis kohad. Host-õega mõtlesime küll, et see selline hea koht enda hullusaegu veetma tulla):


 Pärast sai minna ka hoone otsa liftiga:






Nii palju siis sellest! :)
Ilusat pühapäeva õhtut!
Enel

No comments:

Post a Comment