Wednesday, October 16, 2013

Wartburg'i loss, Eisenach (15.10) ja Herakles'i loss, Kassel (16.10)

Hei hei!

Oleme nüüd "puhkusel" host-ema vanemate juures Kassel'is (täpsemalt, kuskil Kassel'i eeslinnas). Asume mägede vahel ja maastik on lihtsalt super ilus!

Saabusime siia 14.oktoobri õhtul täpselt õhtusöögi ajaks ja peale seda nautisime niisama vaba aega. Suhteliselt vara voodi, kuna kell 8 on hommikusöök. Ikka veel ei ole ära harjunud sakslaste varajase tõusmisega, pluss mul on vaheaeg! See on ju magamiseks?

15.oktoobril peale hommikusööki, kuskil 9:30 hakkasime liikuma Wartburg'i lossi poole. Kuid enne seda peatusime ühe kohas nimega "Baumkreuz". See ei ole küll originaalne, aga natuke huvitav. Põhimõtteliselt oli see väike aed Ida- ja Lääne-Saksamaa eraldamiseks. Nüüd rajati see uuesti aga mälestuseks kahe linna vahele ning on liidumaade piiriks.
Wartburg'i loss. Miks see loss nii tähtis on? Minu host-isa ütles, et see loss on just nagu "sakslaste identideedi" sünnikoht. Seda sellepärast, et see on loss, kus asub Martin Luther'i kirjutus tuba, kus ta tõlkis piibli ladina keelest saksa keelde. Kindlaks said ka saksa keele grammatika reeglid. Alt nägi välja see selline:

Vaade lossi siseõulet




Lossi lõuna pool
Vaade lõuna poole:


Lõuna torn
Põhja torn


Vaade põhja poole:



Wartburg'i loss

Lossi eeslinnak
Pärast lossi külastust läksime Eisenach'i linna. Väga väga ilus!
Huvitav kallis oleks sellega minek?


Eisenach'i vanalinn
Kirikud, kirikud.. igal pool!



See leivapäts lõbustab lapsi multika kanalil iga päev 21:00-7:00
Silmad küll kinni, aga muidu täitsa kena :D

Kõige huvitavam osa linnast, see linna osa on ehitatud silla peale!
Pole küll väga eriline, aga neil oli pood AINULT vasakukälistele! Üli vinge! Kui host-ema alguses sellest rääkis, siis küsisin naljatades, et huvitav kas neil tasse ka on vasakukälistele. Ja, mis ma näen, ongi! Tassid vasakukälistele! Ma olin nii vaimustuses sellest poest ja kindlasti soovin sinna tagasi minna, kõike oli jube mugav käes hoida :3 Ostsin endale ka tassi, sellest lisan pildi hiljem :)
Nüüd on paremini näha, et linn asub silla peal:



Pole enam sama linnaosa, mis sillale ehitatud, aga siiski ilus!

Kuna ma ei meeldi päiksele, siis pole ka väga hästi aru saada, aga need on kaks järjekordset lastelõbustajat: Kapten Blaubär ja Hein Blöd


Selle muinasjutu peaksid kõik ära tundma!

Lisan lõppu ka tänasest pilte: Herakles'i loss ja Kassel'i linn, kuid ilm ei soosinud nii väga. Pidime reedel uuesti vaatama, et ehk on rohkem õnne.

Vähemalt oli väga müstiline tunne

Kassel'i linn. See oli esimene Saksamaale asutatud "Jalakäijate tsoon":

 Igal pool on hästi palju vanas stiilis hooneid + modernseid hooneid. Natuke nagu Frankfurt, kus on mitu erinevat stiili koos ja sellepärast mulle väga ei meeldinud.


Mälestussammas langenutele

Hästi palju on "modernset kunsti":




See oli kõik tänasest, väga ei meeldinud linn, nii et palju pilte ka ei ole..
Ilusat nädala lõppu!
Enel

No comments:

Post a Comment