Sunday, September 1, 2013

Stadtfest

 Hei

Tean, ei kirjutanud reedel, aga eks kõigil on see laiskus moment ja midagi väga kirjutada ei olnud ka ;)

Eelmine nädalavahetus möödus rahulikult. Nädalavahetusel näitas host-isa natukene vabaaja veetmis kohti ja kuhu turistid kogunevad. Veel käisime ka käsitöölaadal, kus mu host-ema müüs enda tehtud asju. Laada peahooneks oli üks muuseum ning saime host-õega "lehma" ka lüpsta nagu vanasti.

MINA
Host-õde


 Koolinädal möödus rahulikult. Suhtlen rohkem klassikaaslastega ning õpetajad küsivad minult isegi kordamisküsimusi ning niisama arutlustes kaasa lüüa! Tavaliselt Eestis vist nii väga ei rõõmustaks, aga siin on see tore, kui tundi kaasatakse.

See nädalavahetus on Meppenis "Stadtfest". Nagu sakslased, hea toit, vali muusika ja õlu. Aga laupäevast, hommikul 9 üles ja host-õega jõusaali ja peale lõunat olime kodus tagasi ning läksime kala sööma. Sel hetkel Stadfest veel väga jõus ei olnud, aga rahvast oli ikka tavaliselt rohkem. Kõige rohkem pälvis minu tähelepanu see mees, tegin pildi ja panin natuke raha ka tema karikasse. Tagasi teel hüppasime poest läbi ning ostsime ka natuke head-paremat.

Näiteks ostsime neid, polnud varem proovinud. Host-õde oli veel nii abivalmis, et õpetas kuidas neid süüa tuleb. Võtad ühe endale kätte, nii et vahvlipool on peos ning lööd endale sellega otsa ette, nii et šokolaad ümber puruneks natuke, ja siis sööd selle ära. Jube naljakas oli :D
Teine asi mida host-õde veel õpetas oli meloni söömine sakslate moodi. Võtad tüki melonit, pistad suhu ja hammustad sinki peale. Ei maitsenudki väga jubedalt, selline soolane ja magus läbisegi.

Stadfest'i parkla on enamasti selline, ainult jalgrattad. Neid on niigi palju koguaeg, aga nüüd on neid veel rohkem.


Valimised on tulemas ning selline nägi välja üks plakat Merkelist Stadfesti õhtul. Tegin pildi ja panen siia üles, kuna host-õde ütles, et see on üks kultuuri osa, sakslased oskavad teha nalja enda ajaloo kohta. Mein reich on tähendab midagi nagu : "Minu impeerium"
Liese
Sõber
Heinrich
Lõpetuseks siis paar pilti lemmikloomadest, vähemalt kahest esimesest on kõik teadlikud.

Ilusat uut nädalat kõigile ning kõigil kellel kool hakkab, ilusat kooliaastat!
Enel

No comments:

Post a Comment